Uncategorized

Wat is een padeltas?

Jij wilt heel graag padel gaan spelen, dat niet alleen, jij wilt er je sport van maken. Dit is dan ook de reden dat jij je er al zo in verdiept hebt. Het lijkt me handig om als eerst wat te vertellen over wat padel precies is. Padel is een racket en bal sport die voor twee of vier personen is bedoeld. Om je padel racket mee te kunnen nemen heb je een padeltas nodig. Je speelt het spel met een bal die je over een weer over een net moet slaan. De sport is een mix van tennis en squash. 

Bij padel moet je de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander spelen. Als de tegenstander het niet voor elkaar krijgt om de bal terug te spelen heb jij een punt. Maar om padel te kunnen spelen heb je een racket nodig, en om dit racket mee te kunnen nemen heb je een padeltas nodig. Deze kun je kopen bij een van de vele sportwinkels in Nederland of bij Padel Casa. 

Het padel racket

Padel wordt gespeeld met een padelracket van grafiet. Sommige rackets kunnen ook gemaakt zijn van carbon fiber. Het bevat een ongelimiteerd aantal gaten en een koord om het racket aan de pols vast te maken. Om je padel racket mee te kunnen nemen heb je natuurlijk een padeltas nodig. Als je dit te duur vindt zou je natuurlijk ook een normale rugzak kunnen gebruiken. Hopelijk weet jij nu meer over de sport padel en was de informatie een beetje duidelijk. 

Back To Top