Buitenland

Wat is de TV serie Ik vertrek?

Ik vertrek is een televisieserie die al vele jaren loopt in Nederland. De eerste afleveringen waren in 2005 te zien. Die werden destijds door de omroep TROS uitgezonden. Na de fusie van TROS met AVRO is het programma sinds 2014 te zien op de omroep AVROTROS. Het programma draait om Nederlanders die een nieuw leven gaan opbouwen in het buitenland. Zij worden gevolgd op hun avontuur en de kijkers krijgen te zien wat voor mee- en tegenvallers zij te verwerken krijgen.

tv serie ik vertrek

Een nieuw leven opbouwen

De TV serie Ik vertrek draait vooral om Nederlandse gezinnen die een nieuw leven gaan opbouwen. Ze verhuizen naar het buitenland, vaak om een droom na te jagen. Denk aan het beginnen van een hotel of camping. Het programma draait erom dat de gezinnen worden gevolgd bij het opbouwen van deze droom en alle zaken die bij een emigratie komen kijken. Door de jaren heen zijn op die manier dus ook al heel veel gezinnen in beeld gekomen die hiervoor kozen, op allerlei plekken op de wereld. De gehele emigratie en het begin van een nieuw leven wordt gedocumenteerd.

Niet alleen nieuwkomers

De TV Serie Ik vertrek draait niet alleen om nieuwe verhalen van gezinnen die besluiten om Nederland achter zich te laten. Er wordt ook regelmatig teruggekeken op emigraties uit eerdere seizoen en hoe het nu met deze gezinnen gaat. Toen het programma zijn tiende verjaardag vierde, werd er een speciale reeks gemaakt waarin bekende Nederlanders hun favoriete aflevering bespraken en waarbij ook werd gekeken naar hoe het nu met de gezinnen uit die afleveringen ging.

Opvallende weetjes over Ik Vertrek

De TV serie Ik vertrek heeft inmiddels veel navolging gekregen. Er zijn op verschillende zenders programma’s te zien van een gelijke strekking. Ook in deze programma’s worden gezinnen gevolgd die besluiten om Nederland achter zich te laten en in het buitenland een nieuw leven op te bouwen. Een van de bekendste deelnemers is Martien Meiland. Hij deed in 2007 mee aan Ik vertrek. In 2019 kreeg hij een eigen televisieserie over zijn leven in het buitenland en won de Gouden Televizier Ring.

Back To Top